Хоол үйлдвэрлэлийн стандарт, дүрэм журмыг мөрдөж, хянах Хоол, хүнсний бүтээгдэхүүний бохирдол, тархалтаас урьдчилан сэргийлж, хүнсний үйлдвэрлэлийн үйл явц, эрүүл ахуй халдваргүйжүүлэлт, аюулгүй байдлыг баталгаажуулж хянах Эрүүл ахуйн хяналт тавих, заавар зөвлөмж боловсруулах, эрүүл ахуйн зааварчилгаа өгөх Ажлын байрны эрүүл ахуйтай холбоотой сургалт зохион байгуулах Туслах ажилчдад эрүүл ахуйн стандарт, дүрмийг тайлбарлаж, зөвлөгөө өгөх Кемпийн гал тогооны өдөр тутмын үйл ажиллагааг хариуцаж ажиллах