Өдөр тутмын хоолны түүхий эд материалыг тогтоосон шаардлага стандартын дагуу бэлтгэх Хоолны мах, ногооны ангилалт, хэрчилт, ялгалт, цэвэрлэгээ хийх Ажлын байран дахь эмх цэгц, цэвэрлэгээг тогтмол хийж гүйцэтгэх Ажлын байранд хэрэглэгдэж буй тоног төхөөрөмжийн бүрэн байдал, эвдрэл гэмтэл хяналт тавих
Захиалгын дагуу ирсэн бараа материалыг дагалдах баримттай тулган, тоо хэмжээ, чанарыг шалгаж хүлээн авах, бүртгэлжүүлэх, мэдээлэх Өдөр тутам зарцуулагдах барааны захиалга хүлээн авах, тоо хэмжээний дагуу бэлтгэх Бараа материалын орлого зарлагын өөрчлөлт, үлдэгдлийг тооцож, бүртгэлээ байнга шинэчлэн хөтлөх Тооллого болон бусад холбогдох бүртгэл тайлан тооцоо хийх Агуулахын дотор болон гадна орчны эмх цэгцтэй байдлыг хангах, эд материалын хадгалалтын зөв горимыг хянах, бүртгэлжүүлэх Эд хөрөнгийн бүртгэл тооцоог сайжруулж, эвдрэл гэмтлийг багасгаж, хадгалалт хамгаалалтыг сайжруулахад анхаарч ажиллах