Тогоочийн үндсэн үүрэг бол хоолны бэлтгэл, чанар, амт, захиалгыг хурдан шуурхай биелүүлэх. Хоолны жор, стандартын дагуу хоол бэлтгэж, чанарыг хангах. Хоолны материал, орц, хэрэгслийг зөв ашиглах, хэмнэлттэй ажиллах. Ажлын орчны аюулгүй байдлыг хангах, цэвэрлэгээ, ариун цэврийн шаардлагыг мөрдөх. Багийн гишүүдтэй хамтран ажиллах Хоолны материалыг хадгалах, шинжлэх, шаардлагатай үед шинэчлэх. Хоолны үйлдвэрлэлийн процессыг сайжруулахад санал, санаачилга гаргах.
Батлагдсан менюны дагуу амт чанартай гаргах Бүтээгдэхүүний чанар, шинэчлэлд анхаарах Хоолны үйлчилгээний стандарт, аюулгүй байдлыг хангах Тогоочийн ажлын орчноо цэвэр, эмх цэгцтэй байлгах Хоолны бүтээгдэхүүний нөөцийг хянах, бүртгэх Туслах тогооч, ажилтнуудтай хамтран ажиллах Хоолны төлөвлөгөө, меню боловсруулахад туслах Хоолны амт, чанар, өнгө үзэмжийг шалгах
Хүлээн авалтын бохир аяга таваг угаах, цэвэрлэх, мөн гал тогооны цэвэрлэгээг хариуцна. Ажлын талбарын цэвэрлэгээг хариуцах Ажлын байрны хог хаягдлыг цэвэрлэж, хаях Ажлын байрны орчны цэвэрлэгээг өдөр тутам хийх Хоол үйлдвэрлэлийн газрын стандарт, журамд нийцүүлэн ажиллах
Флорист сургаж авна. Нарны хороололд байрлах Цэцгийн дэлгүүрт
Ажлын цагийн уян хатан нөхцөлтэй, ажиллах цагаа өөрөө гаргах боломжтой байдлаар нягтлан бодогч авна. - Санхүүгийн бүртгэл хөтлөх - Холбогдох тайлан мэдээг цаг хугацаанд нь гаргах - Хяналтын тооллого хийх