Түүхий эдийн үйлдвэрлэл, бэлтгэн нийлүүлэлт, тээвэрлэлтээс эхлээд бэлэн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл, түгээлт, хэрэглээ хүртэлх биологи, хими, физикийн аюул, эрсдэлд дүн шинжилгээ хийх, хянах замаар хүнсний аюулгүй байдлыг хангах үйл ажиллагааны тогтолцоог бий болгох, хэрэгжүүлэх, хяналт тавих Үйлдвэрлэлийн явцад эрүүл ахуйн стандартад хяналт тавьж аливаа эрсдлээс урьдчилан сэргийх арга хэмжээг авах хэрэгжүүлэх хяналт тавих Ажлын байрны орчны болон хоол хүнсний эрүүл ахуй, аюулгүй байдлыг хариуцан ажиллах
Агуулахад хүлээн авч буй бараа бүтээгдэхүүнийг стандартын дагуу өрөх хураах Бараа материалын удирдлагын зааварчилгаагаар бүтээгдэхүүнийг тээврийн хэрэгсэлд ачих, буулгах Агуулахын эмх цэгцийг дээд зэргээр ханган ажиллана. Бараа бүтээгдэхүүнийг ачих, хураах буулгахдаа бүрэн бүтэн байдлыг бүрэн хариуцах Сэрээт өргөгч төхөөрөмжийн бүрэн бүтэн байдлыг хангах, аюулгүй ажиллахад анхаарах